Assalamualaikum kawan2, maaf la sebab da nk dekat setahun jugak la x update..sebab malas sebenarnya..hahaha..tapi disebab kan seakarang  sekarang banyak isu yang diupdate dalam blog..so.. sy pown nk update jugak la..ni entry PERTAMA dalam tahun 2012..  berita yang paling tergempar ialah tentang NUR AMALINA CHE BAKRI..


Tahu x sape dy ni????!!xtahu!! gila dasyat..hahaha..xde la..gurau je..dy kan pelajar cemerlang SPM..haha.xhairan la kalau ad orang nk bangga sebab dy anak MALAYSIA! kan?? tapi isu yang timbul sekarang adalah sebab PROFILE dy di FACEBOOK!! so.. knape korang nk kecoh sangat kan.. bukan dy sorang je yg freehair dalam dunia..nk kecoh apa.. hangpa p mana2 pon, ada jugak kan.. ckap kedah sikit noh.. hehehe.. so, itu urusan dy dengan ALLAH SWT.. kita boleh nk nasihat dy, tapi bukan dengan share2 benda2 yang kita x sahihkan lagi..banyak jugak la dosa kita dapatkan.. dapat FREE ja taw..sapa xmaw kan DOSA FREE..xdak juai kat KEDAI noh..

1) kita share benda yang belum pasti (DOSA)
2) Kita duk kutuk2 dy lagi (DOSA)
3) Buka aib dy dengan share gmbaq dy..(DOSA)

so..harap korang paham la kan ape makna DOSA..nk buat DOSA senang..nk buat PAHALA tu yang susah sikit.. :-).. harap hangpa semua x buat ag benda "lagu" tuh.. xbaik noh..

So, sy doakan kawan2 semua kita tingkatkan amalan dan ibadat kita sblm kita duk pikiaq pasai orang lain yang dy pown x heran apa orang lain duk pikiaq pasai dy..so, renung2kan..selamat beramal..

One Response so far.

Leave a Reply